1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Přátelské utkání mužů

    Jako třetí soupeř v přípravném utkání mužů se na hřišti s umělým povrchem v Nové Pace představil tým z nedaleké Dolní Kalné.

    Začátek utkání se povedl lépe domácím, ale do vyložené brankové příležitosti se náš tým nedostal. Zhruba od 15. minuty se hra vyrovnala a spíše hosté byli na tom lépe v držení míče a zejména jejich jednoduché zakládání protiútoků bylo pro domácí velmi nebezpečné. V této fázi utkání se hra odehrávala mezi oběma pokutovými územími bez kvalitnějšího zakončení z jedné či druhé strany. Ovšem ve 30. minutě se v hlavičkovém souboji prosadil Rosputniak, jeho prodloužený míč našel za obranou hostí zcela volného Wojcika,ten nezaváhal a překonal hostujícího brankaře 1:0. Hosty obdržená branka zaskočila a vlastně hned v další minutě mohli inkasovat podruhé. Po skoro totožné situaci jako při první brance ovšem se zakončujícím Richterem se skóre neměnilo, jelikož stoper hostí v poslední chvíli zbránil hráči vstřelit míč do opuštěné branky. Z následného rohového kopu hlavou těsně minul soupeřovu branku Krejčí. Do konce první půle si domácí vytvořili ještě dvě slibné příležitosti, ale hostující brankař se překonával a nedovolil domácím skórovat.
    Druhý poločas byl ze strany domácích velice kvalitní. Pohybem a snahou o kombinaci hosty jasně přehrávali a bylo jen otázkou času kdy vstřelí další branku. Jenže absolutní selhání v koncovce a několik velice kvalitních zákroků brankaře hostí bylo příčinou stále jen jednobrankového vedení. Znovu se potvrdilo přísloví „nedáš dostaneš“. Po ojedinělém útoku hostí dostala naše obrana míč pod kontrolu, ale nepřesná rozehrávka na kopačku hostujícího útočníka vedla k vyrovnávající brance, to bylo v 80. minutě. Do konce utkání si domácí vypracovali ještě další dvě jasné brankové příležitosti, ale v tomto utkání je zcela zklamala koncovka a tak utkání skončilo nerozhodně.
    V chladném a větrném počasí sehráli mužstva kvalitní zápas, ve kterém byli domácí lepším týmem. Do branky domácích za nemocného Jurča zaskočil dorostenec Linhart a nutno podotknout že si nevedl špatně. Utkání se celkem povedlo většině hráčů, přesto mírně vyčnívali Fišar ve středu zálohy a Rosputniak, který svým pohybem dělal obraně soupeře problémy a asistencí pomohl domácím ke vstřelení branky.

     

    1. FK Nová Paka  - FK Dolní Kalná
    1:1 (1:0)

    Branka: Wojcik

    nastoupili: Linhart -Lenfeld, Vrbka, Honců, Ulrich,Brádle, Bláha, Fišar, Krejčí, Machát, Bažík, Wojcik, Richter, Sochor


    Novinky

    Příští zápasy

    20. 4. 10:00 MužiA: Nová Paka - Chlumev n/C "C"
    20. 4. 12:30 U17: N/S Paka - České Meziříčí
    21. 4. 13:00 U15: N/S Paka - Dobruška
    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace