1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Vítězný zápas mužů

    V rámci 19. kola okresního přeboru mužů došlo na střetnutím momentálně dvou nejlepších týmů. Druhý tým tabulky, rezerva TJ Lázní Bělohrad přivítal na svém hřišti na Pecce vedoucí Novou Paku. Za krásného počasí měl zápas i krásnou diváckou kulisu když svá mužstva přišlo povzbudit 210 diváků.
    Utkání od samotného začátku muselo i bavit. Hráči se do zápasu pustili ve velkém tempu a na hřišti se neustále něco dělo. Po první šanci hostujícího týmu, který neproměnil trestný kop se do šancí dostali i domácí hráči. V 8. minutě byl již míč v brance  hostujícího Jurča, ale hlavní rozhodčí ke smůle domácího týmu odpískal postavení mimo hru. Ve 12.minutě utkání domácí udělali chybu ve středu hřiště, na kolmou přihrávku za obranu domácích si zaběhl Rosputniak a jeho nezištnou přihrávku před prázdnou branku proměnil Wojcik ve vedoucí branku hostujícího mužstva 0:1. Domácí mužstvo ještě přidalo na obrátkách, začalo hrát důrazněji a hosté se dostali pod mírný tlak. Z něho domácí vytěžili několik rohových kopů, které byli pro branku hostí velice nebezpečné, ale žádný neskončil brankou. Ve 30. minutě nejspíš zatrnulo hostující lavičce, to když se kolem bránícího hráče obtočil domácí Suchánek a spadl na zem v pokutovém území. Ovšem ke smůle domácího týmu hlavní rozhodčí tuto situaci jako penaltový zákrok nevyhodnotil. Až těsně před poločasovou přestávkou se do nebezpečných situací opět dostal hostující tým. Ale zakončení Brádleho ze 40. minuty a Wojcika ze 43.minuty vyplašilo pouze ptáky v korunách okolních stromů.
    Druhý poločas začal podobně jako ten první, šance hostí bez brankového efektu. Domácí tým se snažil nějak zaskočit dobře fungující obranu hostujícího týmu, ale moc se jim to nedařilo. Navíc v 60. minutě znovu zbytečná ztráta míče vedla k druhé brance hostí. Hlavní roli opět sehrál Dominik Rosputniak, který ustál souboj s domácím obráncem u postraní čáry a jeho druhou nezištnou přihrávku uklidil do branky hostí opět Wojcik 0:2.  V 70. minutě domácí měli příležitost vstřelit branku, ale útočícímu hráči tuto možnost vzal na poslední chvíli stoper hostí. Domácí se neustále tlačili před branku hostí a tím dávali možnost na rychlé protiútoky, ale jejich zakončení již chyběla přesnost.
    Celé utkání se hrálo ve velkém tempu a jelikož na Pecce je hřiště menších rozměrů, bylo utkání plné osobních soubojů. Nutno podotknout že na kvalitě utkání se obě mužstva podílela stejnou měrou a jistě pobavila svým výkonem pobavila obě skupiny svých příznivců.

    TJ Lázně Bělohrad „B“ - 1. FK Nová Paka
    0:2(0:1)

    Branky: Wojcik 2
    Rozhodčí: Medlík, Erlebach, Šotek

    Sestava: Jurčo  – Ulrich, Vrbka, Lenfeld, Bláha –  Brádle(80. Sochor), Machát, Fišar, Krejčí(86. Ticháček) –  Wojcik(83. Richter), Rosputniak(62. Dlabola)

    Jaroslav Dlabola: Musím pochválit všechny naše hráče, do puntíku splnili vše co jsme si před zápasem řekli. Zápas měl oboustranně dobrou úroveň. Zápasu nic nechybělo, byli tam emoce, bojovnost vlastně vše a divákům se zápas musel líbit. Nakonec si odvážíme tři body za což musím celému mužstvu poděkovat, jelikož to byl výsledek celého týmu.

    foto za zápasu zde


    Novinky

    Příští zápasy

    26. 5. 10:00 U15: Chlumec n/C - N/S Paka
    26. 5. 12:30 U17: N/S Paka - Stěžery
    26. 5. 17:00 MužiA: Dolní Kalná - Nová Paka
    1. 6. 14:30 U17: N/S Paka - Železnice
    1. 6. 17:00 MužiA: Nová Paka - L. Bělohrad "B"


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace