1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Zápas mužů

    Dva body za vítězství na hřišti soupeře ……

    V posledním venkovním utkání zajíždělo mužstvo mužů na hřiště v Železnici. Domácí tým je v tabulce sice na šestém místě, ale stále je to na domácím hřišti velice nebezpečný soupeř.
    Tento předpoklad se ukazoval hned od samého začátku utkání. Do první velké šance se hned v první minutě dostal domácí útočník, jeho zakončení však skončila mimo branku hostí. V další šanci se ve čtvrté minutě dostal opět hráč domácích, ale jeho obrovskou šanci zlikvidoval Frajer v brance hostí. Hned z protiútoku se do šance dostal Wojcik, ale domácí brankař skvěle zakročil. To v sedmé minutě se již domácí mohli radovat z vedoucí branky. Po autovém vhazování hostující obrana nedostoupila hráče domácích a ten střelou pod břevno otevřel skóre utkání 1:0. Poté se domácí více zatáhli, nechali hostující mužstvo kombinovat, ale v prostorech kde by mohli hosté ohrozit domácího brankaře byli důrazní a víceméně je nepouštěli do zakončení. Sami ovšem hrozili z rychlých protiútoků. Do poločasové přestávky se na stavu utkání již nic nezměnilo.
    Druhý poločas začal zvýšenou aktivitou hostí. Hned ve 46. minutě se do velké šance dostal Rosputniak, opět však skvěle zakročil domácí brankař. Hned další útok hostí zmařila domácí obrana pouze za cenu rohového kopu. Ten hosté proměnili ve vyrovnávací branku, když se hlavičkou z malého vápna prosadil Fišar 1:1. V této fázi utkání byl hostující tým jasně lepším mužstvem, ale z ojedinělého protiútoku se opět radovali domácí. Dlouhý míč zahraný až před pokutové území hostující obrana neodvrátila a špatné komunikace obrany využil domácí hráč ke vstřelení druhé branky 2:1. Hosté po obdržené brance opět přidali, ale nepřesnost v koncovce nebo domácí obrana jim vstřelení branky nedovolila. Až dvě minuty před koncem utkání se hosté přeci jen dočkali. Centr Bažika sklepl Jurčo na nabíhajícího Wojcika a ten střelou k tyči nedal domácímu brankaři šanci zasáhnout 2:2.. Utkání tak dospělo až do pokutových kopů. V těch se v dobrém světle předvedl hostující brankař Frajer, který vychytal dva domácí střelce a hostům tak zajistil druhý bod.

    Železnice - 1. FK Nová Paka
    2:2(1:0, PK 1:2)

    branky: 48. Fišar, 88. Wojcik
    Rozhodčí: Haken Tomáš, Materna Zbyněk, Šamko Vladislav
    ŽK: 85. Bláha, 85. Fišar

    Sestava: Frajer  – Ulrich, Lenfeld, Vrbka(46. Bláha), Bejr (73. Bažik) –  Brádle (61Sochor), Machát, Fišar, Krejčí (66. Jurčo) –  Wojcik, Richter(46. Rosputniak)

    Marcel Bažík: Zápas dvou zcela rozdílných poločasů. V prvním poločase nás domácí jednoznačně přehrávali a jen díky bravurním zákrokům Pavla Frajera jsme poločas prohráli pouze 1:0. Z kraje druhého poločasu se nám podařilo vyrovnat, a poté si ještě  vypracovali několik dalších šancí, bohužel po chybě jsme opět inkasovali. Hráči to ovšem nezabalili a za snahu byli odměněni vyrovnávací brankou v 89. minutě. V penaltách nás opět podržel brankař Frajer, který domácím zlikvidoval dva pokutové kopy a tak si domů vezeme dva body.

    Foto ze zápasu zde


    Novinky

    Příští zápasy

    30. 3. 11:30 U17: N/S Paka UMT - Černíkovice
    30. 3. 12:30 U15: Rychnov n/Kn - N/S Paka
    30. 3. 16:30 MužiA: Kosičky - Nová Paka
    6. 4. 13:45 U15: N/S Paka UMT - Červený Kostelec
    6. 4. 16:30 MužiA: Nová Paka UMT - Kopidlno


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace