1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Domácí utkání mužů

    V 18. kole 1.B třídy zavítal do Nové Paky rezervní celek divizního Dvora Králové. V podzimním utkání si body připsal celek ze Dvora, když jejich rychlé protiútoky byli smrtící a vstřelili z nich čtyři branky při vítězství 4:1.Domácí celek v minulém kole hrál na hřišti prvního celku soutěže a nepodal špatný výkon, tak se čekalo, zda soupeři podzimní porážku oplatí.
    Začátek utkání začal podobným stylem jako utkání podzimní. Domácí se snažili kombinovat, ale zbytečné ztráty míče vedli k tomu, že hosté se za  prvních 15.minut dostali do dvou nebezpečných protiútoků, které naštěstí neproměnili. Až kolem dvacáté minuty se před branku soupeře začali prosazovat i domácí, ale proměňování šancí bylo žalostné. Ba co víc, dokonce ani jedna šance neohrozila hostujícího brankaře, buď střelu zablokovala obrana nebo ji domácí hráč poslal zcela mimo branku. Ve 33. minutě byl hostujícímu týmu vyloučen jejich kapitán za nesportovní chování a hosté skoro 2/3 utkání hráli pouze s devíti hráči v poli. Na hřišti však tato výhoda nebyla vůbec znát, ba co víc, hosté hráli lépe na míči, lépe se pohybovali a byli odměněni dvěma brankami do konce prvního poločasu.
    Druhý poločas začali hosté se zataženou obranou a čekali na nepřesnosti domácích hráčů. Ti když vyrobili chybu měli spoustu práce s tím, míč opět vybojovat. Hosté ve druhém poločase se sice již tak často do nebezpečných situací nedostali, ale byli schopni chvilku podržet míč na svých kopačkách a v zadních řadách se téměř  nedopouštěli chyb. Čas pomalu plynul a domácím se nedařilo s výsledkem něco udělat. Až v 77. minutě po zahrávání druhého rohového kopu za sebou, si na míč vyskočil na zadní tyči Krejčí a snížil na 1:2 z pohledu domácího týmu. Do konce chybělo deset minut a, ale domácím se v tomto utkání hra moc nedařila, vyložené šance si však nevytvořili. V nastaveném čase  se menší chyby dopustila obrana hostí, míč po odrazech od několika hráčů doputoval k Bažikovy a jeho střela znamenala vyrovnání zápasu na 2:2.

    Pokutové kopy jsou samy o sobě loterií, ale hráči obou mužstev to divákům udělali ještě zajímavější. Ve druhé sérii neproměnil domácí hráč poutový kop a hosté tuto výhodu drželi až do poslední série. Jeden z nejzkušenějších hráčů hostí však trefil pouze břevno, od kterého se míč odrazil ven z branky. Penalty pokračovali až do sedmé série, kdy Jurčo chytil penaltu a zařídil domácím bolusový druhý bod.

    1.FK Nová Paka – Dvůr Králové „B“
    2:2 (0:2, PK 7:6)

    Branky: 77. Krejčí, 92. Bažik

    Sestava: Jurčo (K) - Kukučka, Bláha, Ulrich, Krejčí(78. Bejr), Rosputniak, Povr, Fišar, Sochor(59.Nydrle), Machát, Bažík

    výsledky a tabulka soutěže zde


    Novinky

    Příští zápasy

    30. 3. 11:30 U17: N/S Paka UMT - Černíkovice
    30. 3. 12:30 U15: Rychnov n/Kn - N/S Paka
    30. 3. 16:30 MužiA: Kosičky - Nová Paka
    6. 4. 13:45 U15: N/S Paka UMT - Červený Kostelec
    6. 4. 16:30 MužiA: Nová Paka UMT - Kopidlno


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace