1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Porážka mužů

    Ve 20. kole 1.B třídy zavítal do Nové Paky celek z nedaleké Dolní Kalné. V podzimním utkání si body připsal domácí celek , když Dolní Kalnou jasně přehrál 4:1. V soutěž která je nesmírně vyrovnaná, je třeba získávat body a domácí doufali, že v tomto utkání se jim podaří po třech nepodařených zápasech nějaký získat.

    Utkání začalo aktivitou domácích, ale ze snahy o kombinaci pramenily chyby které mohl potrestat soupeř. První varování přišlo již v 6. minutě naštěstí pro domácí vše vyřešil brankař Frajer. O necelých pět minut se do další obrovské šance dostal útočník hostí, jeho střela však minula domácí svatyni. To domácí co se týče hry v poli byli lepším týmem, ale prakticky pouze po hranici pokutového území. Dva náznaky šancí zmařila obrana hostí a pak přišel pro domácí šok. Ve 26. minutě domácí vyrobili faul u postranní čáry. Domácí brankař se na centrovaný míč přes klubko hráčů nedostal a lehkou tečí byl překonán 0:1. Domácí po obdržené brance ztratili chvilkovou koncentraci ze které vyústila neskutečná chyba obrany. Na domácího brankaře běželi dva hráči hostí, naštěstí pro domácí situaci špatně vyřešili a branku nevstřelili. A tak zápas pokračoval ve stejném stylu jako doposud. Snaha domácích, ale bez velké šance. Ta nakonec přišla v 38. minutě, na půlící čáře se soupeře zbavil Povr, obešel i vybíhajícího brankaře, ale místo do odkryté branky přihrál míč na spoluhráče před brankou. Ten však trefil do noh vracejícího se hráče hostí. Do konce prvního dějství si i hosté z brejkových situací vytvořili dvě šance, ale žádné z mužstev již branku nevstřelilo.

    Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první, domácí se kombinačně snažili překonat hostující obranu a ti čekali na rychlé protiútoky. Držení míče, kombinace to vše bylo na straně domácích, ale chyběla nějaká překvapivá přihrávka, zrychlení útoku a vlastně i nebezpečné náběhy. Vše se odehrávalo pouze po hranici velkého vápna, dál nás hostující obrana nebo nepřesnost finální přihrávky nepustila. A tak podruhé udeřili hosté. Z brejku se prosadili podruhé v 69. minutě. Neštěstí se domácím Rosputniakem podařilo snížit na 1:2 již za pouhé čtyři minuty, ale po celé utkání to domácí měli stejně. Prostě nedokázali vůbec ničím překvapit obranu a když už, tak dobře zasáhl hostující brankař. Konečnou podobu dali výsledku v 88. minutě opět hosté, z dalšího brejku se prosadili a stanovili konečné skóre.  

    1.FK Nová Paka – Dolní Kalná
    1:3 (0:1)

    Branky: 73. Rospurniak
    Sestava: Frajer - Jisl, Bláha, Ulrich - Krejčí(79. Jurčo), Povr, Fišar, Sochor, Machát – Bažík, Rosputniak

     

    Tomáš Navrátil st. (hosté):

    Po dvou porážkách jsme potřebovali nutně zabrat a získat body, což se povedlo. Domácí mají skvělý tým, kdyby se fotbal bodoval jako krasobruslení, odešli bychom vysoko poraženi. Ale hraje se na branky, a tu dali domácí borci jen jednu, jejich kvalita totiž končila před naším vápnem. Naopak my jsme mohli přidat z brejků ještě další branky, ale kazili jsme finální přihrávky. Kluci to odmakali a já jim za to děkuji. Po 25 letech jsem se vrátil tam, kde jsem fotbalově vyrůstal.

    výsledky a tabulka zde


    Novinky

    Příští zápasy

    30. 3. 11:30 U17: N/S Paka UMT - Černíkovice
    30. 3. 12:30 U15: Rychnov n/Kn - N/S Paka
    30. 3. 16:30 MužiA: Kosičky - Nová Paka
    6. 4. 13:45 U15: N/S Paka UMT - Červený Kostelec
    6. 4. 16:30 MužiA: Nová Paka UMT - Kopidlno


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace