1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Vítězství v derby

    1. FK NOVÁ PAKA – SOKOL STARÁ PAKA
    3 : 0 (1 : 0)

    Branky: 23.Šnajdr, 75. Wojcik, 88. Sochor

    ŽK: 13. Ulrich, 65. Knapp – 33. Pakosta, 23. + 80. Pospíšil (ČK)
    Rozhodčí: Vít, Duřt, Jílek
    Diváci: 180

    Sestava Nová Paka: Malý M. – Knapp, Skořepa, Ulrich (45. Malý R.), Bláha – Krejčí, Šnajdr (72. Vrbka), Dlabola, Fajta (85. Sochor) – Honců (62. Bouchner), Wojcik

    Sestava Stará Paka: Richter – Ježek (35. Štruncl), Pavlíček, Pakosta, Jerie – Pospíšil, Řehák (56. Mercl), Bíl, Blažek – Kazda, Brzobohatý (56. Pánek)

    Šesté kolo okresního přeboru mužů přineslo derby sousedních týmů Nové a Staré Paky. Zajímavostí utkání bylo i to, že někteří hráči ještě v jarní části soutěží hráli za tým soupeře nebo proti sobě nastoupili hráči, kteří v minulosti hráli ve společných mládežnických mužstvech. Takže se oba týmy velice dobře znají.
    Začátek utkání byl z obou stran opatrný. Jako první se osmělili hosté, kteří jako první ohrozili branku Malého. Nebezpečná střela naštěstí minula svůj cíl. Domácí se snažili hrát jednoduše, ale nepřesnost a dobrá práce hostující obrany novopackým žádné velké šance nedovolily. Do druhé velké šance se dostal hostující útočník Brzobohatý, který vystihl nepovedenou malou domů Ulricha, ale střela podél vybíhajícího Malého minula naštěstí domácí branku. Lepší pohyb hostí a jejich kvalitnější mezihra domácím nic nedovolovala. Ve 20. minutě se k dalšímu zakončení dostal hostující Kazda, jeho střelu hezkým zákrokem vytěsnil na roh brankař Malý. Ve 23. minutě se domácím povedla první pohledná kombinace. Dlabola nacentroval míč do šestnáctky hostí, kde se Krejčí zcela osamocen objevil před brankařem Richterem. Ten jeho střelu vyrazil, ale k jeho smůle ne mimo dosah právě Krejčího, který vrátil míč před branku. Tam se prosadil Šnajdr a domácí se dostali do vedení 1:0. Hosté okamžitě z rozehrávky ohrozili domácí branku. U postranní čáry se uvolnil Blažek, jeho střelu pod břevno opět dobrým zákrokem vytěsnil Malý. Ve 30. minutě se hostující Kazda dostal do další ze svých příležitostí, ale jeho střela těsně minula domácí svatyni. V poslední minutě prvního dějství se podél postraní čáry prosmýkl hostující Blažek, na jeho trochu vyšší centr však Kazda nedosáhl. Domácí odcházeli na poločasovou přestávku s jednobrankovým náskokem.

    Druhý poločas začal velkou šancí Wojcika, ale jeho střela mířila těsně mimo branku hostí. Prakticky z protiútoku se dostal do dobré střelecké pozice Kazda. Opět však domácí podržel brankař Malý. Poté se hra vyrovnala a převážně se odehrávala mezi oběma šestnáctkami. Díky celkem dobré obraně obou mužstev bez větších šancí na obou stranách. Až v 75. minutě rozehrávku hostí vystihl Wojcik, navedl se míč na střed hřiště a přes bránícího hráče vystřelil na branku. Brankař hostí Richter reagoval na původní směr střely, ale po teči bránícího hráče míč zamířil mimo jeho dosah a domácí šli do vedení 2:0. Hosté se snažili s výsledkem něco udělat, ale jejich snahu špatným rozhodnutím zmařil hlavní rozhodčí, který omylem vyhodnotil jako faulujícího hráče Pospíšila a ten musel neprávem po druhé ŽK předčasně do sprchy. Po jednom z rychlých protiútoků domácích si navedl míč do vápna hostí Wojcik, přihrávkou našel na hranici malého vápna Sochora a ten stanovil konečný stav utkání na 3:0 pro domácí.


    Novinky

    Příští zápasy

    20. 4. 10:00 MužiA: Nová Paka - Chlumev n/C "C"
    20. 4. 12:30 U17: N/S Paka - České Meziříčí
    21. 4. 13:00 U15: N/S Paka - Dobruška
    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace