1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Branky Urbana zajistili bod

    Branky Urbana zajistili bod

    Ve 25.kole 1.B třídy zajíždělo „áčko mužů do Smiřic, na hřiště soupeře, který si v předposledním podzimním kole připsal vůbec první vítězství v soutěži právě v Nové Pace.  V tomto utkání si již hostující celek mohl zajistit setrvání v této soutěži i pro příští sezonu.
    Začátek utkání začal velkou šancí domácích hned v první minutě, ale střelec z dobré pozice minul branku. Poté se i hosté dostali do dvou dobrých příležitostí, ale ani hosté je neproměnili. V 15. minutě souboj domácího útočníka s brankařem hostí Jurčem  rozhodčí posoudil jako nedovolený a nařídil pokutový kop. První pokus brankař chytil, ale pro předčasný pohyb na brankové čáře nechal rozhodčí penaltu opakovat. Z té se už domácí střelec nemýlil a domácí šli do vedení 1:0.  Od tohoto okamžiku se hosté ve hře dopředu zlepšili a začali ohrožovat domácího brankaře. Z mírného tlaku si hosté vypracovali během 10.minut sérii čtyř rohových kopů. Druhý v pořadí již znamenal srovnání skóre. Na letící míč si výborně naběhl Erik Urban a hlavou skóroval 1:1. Ve 28. minutě se situace opakovala. Na další rohový kop si naběhl opět Erik Urban a tentokráte nohou nedal domácímu brankaři šanci 1:2. Pak se hra přelévala z jedné strany na druhou se šancemi na obou stranách, ale žádný za střelců se již v prvním dějství střelecky neprosadil.
    Druhý poločas začal velkou šancí Hakena jeho střela těsně minula domácí svatyni. To však bylo od hostujícího týmu na dlouhou dobu vše. Domácí se pustili do dobývání hostující branky a za svoji snahu byli v 53. odměněni. To když si za obranu hostí zaběhl domácí útočník a prakticky z nulového úhlu zaskočil brankaře hostí a srovnal stav utkání na 2:2. Poté museli hosté kvůli zranění vystřídat Hakena a o pár minut později měl zdravotní problémy i Poděbradský. Hra hostí se prakticky rozsypala, ale žádné z mužstev nepřestalo bojovat o střelení rozhodující branky. Více šancí měli domácí, ale i hosté ve dvou případech měli ke vstřelení branky hodně blízko. Nakonec remízu a zisk jednoho bodu pro hosty zachránil brankař Jurčo, který domácím zlikvidoval dva nájezdy. Po devadesáti minutách se body dělili a šlo se do penaltového rozstřelu,ve kterých se žádný z hostujících hráčů nemýlil a jurčo v brance dvěma střelcům jejich pokusy zlikvidoval. Po připsání si dvou bodů a vzhledem k dalším výsledkům tohoto kola si Nová Paka již s jistotou zajistila účast v této soutěži pro nadcházející soutěžní ročník.

    Smiřice - 1.FK Nová Paka „A“  2:2(1:2, PK 2:4)

    Branka: 22. + 28. Urban
    ŽK: 12. Poděbradský, 64. Kuchta, 67. Ulrich

    Sestava:  Jurčo – Honců, Ulrich, Poděbradský(76. Frajer), Urban – Haken(68. Nydrle), Machát, Číla, Rosputniak, Sochor - Kuchta

    Václav Tarantík - vedoucí mužstva (domácí): Bohužel zisk jednoho bodu v naší situaci je málo, rozhodně jsme měli na víc.

    Václav Horák, trenér (hosté): Získali jsme dva body, které vzhledem k dalším výsledků nám pomohli k jistotě v setrvání v této soutěži. Dneska jsem celkem obstojně odehráli první poločas, ale ten druhý byl z naší strany asi nejhorší za celé jaro.Domácí zcela zaslouženě vyrovnali a kdyby lepé řešili situace před naší brankou mohli i vyhrát. v penaltovém rozstřelu jsme měli více štěstí my.


    Novinky

    21. 04. Odjezd st. přípravky k turnaji v Hlušicích je v 9:30 od stadionu.

    20. 04. Odjezd ml. žáků k turnaji do Solnice je v sobotu v 6:45 od stadionu.

    Příští zápasy

    20. 4. 10:00 MužiA: Nová Paka - Chlumev n/C "C"
    21. 4. 13:00 U15: N/S Paka - Dobruška
    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka
    28. 4. 13:30 U15: Třebechovice - N/S Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace