1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Výhra za tři body

    V pátém kole 1.B třídy na hřiště v Jírových sadech zavítal celek který se pohybuje na špici soutěže. Železnice pod vedením trenéra Blažeje je známá jako velice organizovaný celek s dostatkem zkušených hráčů, tak se čekal velice vyrovnaný boj o body.
    Začátek utkání se povedl domácím, ale své dva náznaky šancí nedotáhli do úspěšného konce.
    Poté se do hry dostal i hostující celek a hra začala mít spát. Šance či pološance si vytvářeli oba celky a nutno podotknout že vyloženější si vytvořil hostující celek. Naštěstí pro domácí stejně jako domácí v zakončení byl nepřesný. Kdyby se do šaten odcházelo za nepříznivého stavu pro domácí tým nikdo by se nemohl divit.
    Druhý poločas začal aktivitou domácího mužstva. před první brankou se domácí tým dostal do dvou slibných šancí, ale až třetí skončila brankou. Po závaru ve velkém vápně hostí se míč odrazil ke zcela volnému Janouchovy a na jeho střelu již nikdo z bránících hráčů ani brankař nereagoval 1:0. Domácí se však z vedení radovali pouze  tři minuty, po ztrátě míče na středovém kruhu hosté rozehráli rychlý protiútok a po čtyřech nahrávkách srovnali stav utkání. Domácí na chvilku vypadli z tempa a hosté je za to mohli potrestat. Jenomže v koncovce opět selhali. Tím dostali domácí celek opět do hry a ten nakonec za svoji snahu byl podruhé brankově odměněn. Deset minut před koncem se k míči na půlící čáře dostal Lukáš Jisl, prošel s ním až na hranici velkého vápna a i když atakován obránci dostal se k zakončení které byli úspěšné 2:1. Hosté se ještě pokusili o srovnání skóre, ale domácí obrana již neinkasovala a tak si domácí připsali tři body do tabulky z utkání s velice kvalitním soupeřem.

    Příští utkání sehraje áčko 1. FK Nové Paky v sobotu 14.9.  od 17:00  na hřišti v Kobylicích, soupeře který sestoupil z vyšší soutěže.

    1.FK Nová Paka – TJ Sokol Železnice  2:1 (0:0)
    branky: 58. Janouch, 80. Jisl – 60. Barták
    rozhodčí: Kekelák, Tůma, Kříž 
    DS: Šotek
    ŽK : 0:2
    diváků: 86

    Sestava Nové Paky : Frajer – Štefan(69. Militký), Lenfeld, Bláha, Janouch(88. Sucharda) – Číla(30. Militký Dan), Haken, Machát, Jisl – Sklenář (93. Stránský) , Rosputniak (73. Krejčí)

    Komentář k zápasu:
    V. Horák (hosté): Z mého pohledu na úroveň soutěže velice kvalitní utkání, kde obě mužstva přesně věděla co mají hrát. Kdyby po prvním poločase soupeř vedl nikdo by se nedivil, ale své šance neproměnil. Ve druhém dějství byla hra vyrovnaná a čekalo se které z mužstev udělá více chyb které budou potrestány. Ty nakonec udělal soupeř a my si tak připsali tři body. Soupeři přeji mnoho štěstí do dalších zápasů a našim hráčům aby dále pokračovali v předváděné hře a dělali radost sobě i přítomným divákům.

    Vladimír Blažej, trenér Železnice: (hosté): "Mám stejný pohled jako Václav Horák, bylo to úrovňově nadstandardní střetnutí. Musím konstatovat,že k této úrovni významně přispěl rozhodčí Kekelák,který duel odpískal výborně a nechal hře spád.Své svěřence musím pochválit za hru,novopacké hráče rovněž.My však mřeme na šance,je to o hlavách a je to již podruhé za sebou.Zápas nakonec rozhodl akusticky a herně výrazný Lukáš Jisl průnikem do vápna alá Bořil. Diváky oba celky dokázaly zaujmout a to musíme brát jako hlavní devízu tohoto derby."


    Novinky

    Příští zápasy

    20. 4. 10:00 MužiA: Nová Paka - Chlumev n/C "C"
    20. 4. 12:30 U17: N/S Paka - České Meziříčí
    21. 4. 13:00 U15: N/S Paka - Dobruška
    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace