1. FK Nová Paka, založeno 1911

  • Úvod
  • Klub
  • Muži
  • Mládež
  • Ostatní
  • Tři body z Jičína

    V šestém kole kole 1. B třídy zajížděl první celek mužů na hřiště do nedalekého Jičína proti tamnímu „B“ mužstvu.
    Do utkání domácí poslali i několik hráčů, kteří již měli jedno utkání za sebou za „A“ mužstvo.
    I přesto do utkání lépe vstoupil hostující celek. Již po několika minutách se do obrovské šance dostal Kuchta, jeho střela skončila mimo branku. Poté na těžkém terénu zahrozili domácí, ale i jejich zakončení bylo nepřesné. Druhou šanci hosté opět zahodili a tak brankou skončila až jejich třetí příležitost. Od postranní čáry po obejití dvou domácích hráčů si na střed hřiště míč vyvedl Lukáš Jisl a jeho střela z hranice pokutového území skončila v domácí síti 0:1. Ovšem dlouho se hosté z vedení neradovali. O pouhé čtyři minuty později se 35. metrů od hostující branky opřel do míče domácí hráč a jeho nádherná střela se zastavila až za zády brankaře Frajera 1:1. Za okamžik se domácí málem radovali z druhé branky, naštěstí pro hosty rozhodčí odpískali postavení mimo hru. V kombinaci a držení míče byl hostující celek lepším týmem, vytvářel si šance, které však neproměňoval. Také domácí kteří se soustředili na dobrou defensivní hru se také několikrát dostali k zakončení, ale byli stejně neúspěšní jako hosté. Přesto se šlo do kabin za vedení hostí. Ve 45. minutě si na centr od postranní čáry naskočil Rosputniak a jeho hlavičku mířící mimo branku si do vlastní branky srazil domácí hráč 1:2.
    Druhý poločas začal velkou šancí hostujícího celku, Machát se dostal za obranu domácích a z úhlu tísněn domácím obráncem branku z několika metrů přestřelil. I nadále byli hosté lepším týmem, co se kombinace týče. Ale každý útok domácích byl také pro hostující mužstvo nebezpečný. I tak si více šancí vytvořili hosté, až se nakonec dočkali třetí uklidňující branky. Centr mezi domácí stopery pustil v ofsajdu stojící Kuchta za sebe, tam si naběhl Rosputniak a svoji  třetí brankou stanovil konečný výsledek utkání.

    SK Jičín - 1.FK Nová Paka 1:3 (1:2)
    branky: 8. Jisl, 45. Rosputniak, 74. Rosputniak
    ŽK: 0:2
    Rozhodčí: Hlaváč, Kudláček, Horský
    Sestava Nové Paky: Frajer – Štefan, Lenfeld, Janouch, Bláha – Kříž (67. Militký), Číla, Machát, Jisl (90. Hanka) – Kuchta (80. Wolf), Rosputniak

    Komentář k zápasu:
    Beneš Petr, trenér (domácí): Vítězství Nové Paky je zasloužené, my měli problém složit sestavu a začátek utkání tomu odpovídal. Výstavní vyrovnávací trefou Orendáše jsme se nadechli k lepšímu výkonu, bohužel jsme inkasovali v poslední minutě 1. poločasu druhý gól. Ve 2. půli jsme si vytvořili příležitosti k vyrovnání, ale nebylo nám souzeno, a protože hosté jednu i proměnili, odcházíme dnes poraženi. Hráčům děkuji za maximální snahu. Slušný výkon podali v hnusném počasí na těžkém terénu i rozhodčí.

    V. Horák (hosté): Z pohledu na hru zasloužené vítězství. Měli jsme více ze hry i více brankových příležitostí. Šli jsme do vedení, ale domácí záhy srovnali krásnou brankou z dobrých 35. metrů. Hodně nám pomohla branka do šatny, která nejspíš rozhodla. Kluky je třeba pochválit za předvedenou hru.

    ostatní výsledky a tabulku najdete zde


    Novinky

    21. 04. Odjezd st. přípravky k turnaji v Hlušicích je v 9:30 od stadionu.

    20. 04. Odjezd ml. žáků k turnaji do Solnice je v sobotu v 6:45 od stadionu.

    Příští zápasy

    20. 4. 10:00 MužiA: Nová Paka - Chlumev n/C "C"
    21. 4. 13:00 U15: N/S Paka - Dobruška
    27. 4. 13:30 U17: Černilov - N/S Paka
    27. 4. 17:00 MužiA: Sobotka - Nová Paka
    28. 4. 13:30 U15: Třebechovice - N/S Paka


    Web vytvořil Honza Novotný
    © 2004 - 2016 1. FK Nová Paka | info@fotbalnp.cz | Stará verze webu | Administrace